Pak turut yang Setia

Thursday, December 31, 2009

aku masih mabuk

apa yang ada dengan tahun baru?... entahlah... mungkin pelbagai seribu satu jawapan boleh diungkapkan untuk pertanyaan aku yang langsung tidak menjurus kepada soalan yang berbentuk kbkk .

Tahun baru datang lagi.... azam baru pun turut serta datang... bagi orang yang macam aku yang mana sering nak bertukar-tukar azam walaupun baru seminit lepas saja aku baru menanam azam dalam diri ni merasakan tahun baru bukanlah satu big deal utk aku melakukan perubahan pada diri ini...

Namun kehadiran 2010 seolah-olah mengucapkan selamat tinggal kepada zaman untuk aku bermain-main. Walaupun pun hidup ini sentiasa penuh dengan main-main... namun berani aku katakan tahun ni aku tak bley men lebey2 macam dulu2... dulu zaman belajar.. zaman bley men kenyit kenyit mata kat anak dara orang... skarang ni pun masih bley main kenyit2 lagi.. cuma kena belajar kenyit pakai penendang sang wanita plak...nak wat camna... orang pompuan ni mudah sangat cemburu...

Tahun 2010 merupakan tahun kehidupan.... bukan lagi tahun untuk cuba-cuba... zaman untuk menstabilkan kareer.. membina kareer... ada rumah... ada kereta... ada bini 2 orang... apa lagi yang aku nak yek?... uish.. banyak2...

Pada hakikatnya... aku masih pening tak tau nak tulis apa ni.. pening kuar hospital masih belum hilang lagik... rasa badan lemah macam lemang je... dan saat ketika tersebut akan perihal lemang... baru aku teringat yang sekarang ni aku sangat lapar..

Kad atm maybank aku hilang la... camna aku nak draw gaji aku untuk merumba rumba di malam sabtu ni...

apa apa pun... selamat tahun baru... gudbye 2009... tahun yang banyak mengajar aku akan erti kehidupan yang sebenar... selamat tinggal 2009...

3 comments:

  1. "rumah... ada kereta... ada bini 2 orang... "

    what the heck...xnak kawen ngn b mcm ni...pegi cari pompuan lain jek..bubye

    ReplyDelete
  2. hhahahahahaha.... ala men2 je la

    ReplyDelete
  3. dari main2la bole jadi btl2..huh..

    ReplyDelete